Каква е ситуацията в Близкия изток и използва ли се политически

...
Каква е ситуацията в Близкия изток и използва ли се политически
Коментари Харесай

Иван Гарелов: Когато един народ осъзнае своята кауза и е единен, няма начин да не победи

Каква е обстановката в Близкия изток и употребява ли се политически PR в хода на предизборната акция? Пред Bulgaria ON Air журналистът Иван Гарелов показа и новата си книга. 
Прочетете още
" Ако си спомняте моя първи коментар след терористичната акция на " Хамас ", аз споделих, че ще се преобърнат благосклонностите на публичното мнение. Книгата ми дава опция на българското общество да огледа в целокупност всички страни на този проблем по този начин, както аз съм го видял и изживял. Това са събития, в които аз съм взел участие, в някои моменти е като екшън, в други е като история ", каза Иван Гарелов за новата си книга " Гнездото на омразата ", отдадена на Близкия изток.

Той съобщи, че " Хамас " сега притегля вниманието, тъй като се проля кръв, само че те не съставляват Палестина. 

" Най-кратко за истината за палестинския народ: когато един народ осъзнае своята идея, има мощна военно-политическа организация и е обединен, той няма метод да не победи в даден миг. Единението е най-трудното в цялата тази история, тъй като тя зависи доста от публичното мнение и когато публичното мнение се поддава на такива изказвания, че " Хамас " е лицето на Палестина и няма какво да се договаря с никого, това е най-крайната позиция на самия Бенямин Нетаняху. Ще се провокират изключителни избори, той ще падне от власт и израелците ще го осъдят и за минали закононарушения, и за това, че позволи офанзивата на " Хамас ", и за това, че той компрометира Израел с тези настоящи дейности ", добави гостът.

Той напомни, че огромна част от израелския народ не харесва министър-председателя си Бенямин Нетаняху и в Израел постоянно има доста огромни демонстрации, които българските медии не демонстрират. 

" Палестинците и израелците имат една обща орис, това е най-важният извод, до който стигнах, с помощта на положителните си контакти и до навлизането от близко. Те имат едно небе и едно слънце и са наказани да живеят дружно. Те могат да намерят път към себе си, те са високо интелектуални народи и могат да намерят пътя към мира. Европа обаче липсва по този спор, оставяйки го на Съединени американски щати ", показа журналистът.

Иван Гарелов коментира и думите на Доналд Тръмп, че в случай че той беше президент споровете в Близкия изток и Украйна нямаше да ги има. Според него това са чисто политически и предизборни думи.

" Влиянието на " Големият брат " в родната политика е надценено. Аз персонално считам, че беше злоупотребено от страна на нашите политици. Съединените щати са съдружник, те имат избрани проекти и хрумвания за това по какъв начин би трябвало да наподобява НАТО ", каза Гарелов. 

Според Гарелов изборите, които ще се проведат на 9 юни не са непотребни, изборите ни вършат по-критични и най-вероятно ще има и нови избори.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР